Jak na to, 3. 12. 2022

Foto: Shutterstock

V některých případech se vrásky na rukou objevují dříve než na tváři. Říkáte si, že s tím nejde nic dělat? Tak to se pletete. Aplikace kokosového oleje, rozmělněného banánu nebo cukru s citronem svede divy!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

To, že s přirozeným stárnutím pokožka postupně přestává tvořit kolagen, jste zřejmě slyšeli už nesčetněkrát. Stejně jako informaci, že s každým rokem pleť navíc ztrácí schopnost zadržovat vodu, přičemž se oslabují elastinová vlákna. To poskytuje příhodné podmínky pro tvorbu vrásek, a to nejen v obličeji, ale i na rukou. Jak jim poskytnout patřičnou omlazující péči? Porozhlédněte se ve své kuchyni, skrývá se tam hned několik možností…

Kokosový olej jako parádní mazání

Ženy po celém světě se na olej získávaný z jader kokosových ořechů hodně spoléhají. Při vaření i zkrášlování! Pokud si s ním každý večer budete ošetřovat ruce i vy, nemůže se to minout účinkem. Vždyť o tomto exotickém mazadle je všeobecně známo, že zpomaluje tvorbu nových a napravuje vzhled stávajících vrásek, zatímco urychluje regeneraci.

Banán. I ten se hlásí o slovo

Není žádnou novinkou, že banány bývají doporučovány pacientům s arteriální hypertenzí, neboť jsou přímo fenomenální zásobárnou draslíku, který tlak reguluje. Ovoce se žlutou slupkou má ovšem i jiné přednosti. Jeho výhody zahrnují pomoc při hubnutí i regeneraci svalů, prospěch pro trávicí systém nebo prevenci žaludečních vředů. Co kdybyste jeden kousek důkladně rozmělnili vidličkou a získanou „kaši“ používali jako krém? Pak byste se nejspíš podivili nad tím, jaké fantastické výsledky to přináší.

Cukr a citron, mocná spolupráce

Říká vám něco pojem exfoliace? To je proces, při kterém se odstraní poškozené a odumřelé kožní buňky, čímž se vrásky zneviditelní. K tomuto účelu se skvěle hodí obyčejný cukr smíchaný s citronovou šťávou. Směs si krouživými pohyby vetřete do pokožky a nechte ji deset minut působit. Poté zbývá jen opláchnout pozůstatky a kúru zakončit aplikací kteréhokoli kosmetického hydratačního přípravku.

Autorský článek

Další info: Five Natural Remedies For Wrinkle-Free And Youthful Hands; How To Get Rid Of Wrinkles Using Coconut Oil

Autor článku: Andrea Veselá