Jak na to, 31. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Můžete si jedním produktem vyčistit gauč, umýt vlasy, ovonět boty a zmírnit vrásky? No jistě, tím všestranným pomocníkem je kukuřičný škrob, který funguje také jako deodorant.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Jak již název napovídá, kukuřičný škrob se získává ze zrn kukuřice. Pro svou jedinečnou zahušťovací schopnost se hojně využívá při přípravě omáček, polévek, moučníků, přesnídávek i ovocných náplní. Ovšem můžete s ním i uklízet. Nebo ošetřit podpaží. V jakých případech tohoto parťáka skutečně oceníte?

Jemné vrásky? Zbavte se jich

Bez ohledu na věk či pohlaví nepotěší vrásky vůbec nikoho. I vám dělají tak trochu starosti? Lze proti nim zabojovat. Připravte si 1/4 šálku kukuřičného škrobu, jeden vaječný bílek a dvě polévkové lžíce plnotučného mléka. Smícháním těchto ingrediencí vznikne maska, kterou je třeba nechat působit přibližně 20 minut. Myslete ovšem na to, že před samotnou aplikací je nutné obličej zbavit veškerých líčidel.

Došlý suchý šampon není konec světa

Když nemáte čas na mytí vlasů, je suchý šampon vítanou spásou. Jeho balení ale není bezedné, což v situacích, kdy se to nejméně hodí, může přichystat nemilé překvapení. Naštěstí jeho funkci kdykoli pohodlně převezme výše zmíněný produkt. I on dokáže absorbovat mastnotu a nečistoty. Stačí ho vmasírovat ke kořínkům hřívy a vyčesat.

Deodorant, který vám bude vyhovovat

Ještě jste neobjevili deodorant, který by nebyl příliš drahý, neobsahoval spoustu chemie a nedráždil vám pokožku? Dejte šanci „obilnému škrobu“. Když si s ním poprášíte podpaží hned po sprše, kůže v dané oblasti zůstane příjemně svěží a suchá. Sluší se dodat, že tenhle prášek zachrání i boty, které nejsou zrovna nejvoňavější. Nasypte jeho menší množství do každé špičky a vyčkejte do následujícího dne. Jakmile ho následně z bot „vyklepete“, po zápachu nebude ani památky.

Všestranný úklidový prostředek

Pokud se chystáte na velký úklid, nezapomeňte „zapřáhnout“ i kukuřičný škrob. Vmícháte-li ho do vody, aby vznikla konzistence pasty, získáte báječný přípravek, který odstraní odolné skvrny z oblečení i sedaček. Zároveň oživí zašlé koberce, zatímco vyčistí spáry a dlaždice.

Autorský článek

Další info: 7 Crazy Ways to Use Cornstarch in Your Beauty Routine; 19 Household Uses for Cornstarch

Štítky: krása , úklid

Autor článku: Lenka Šmídová