Usnadněte si, 4. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Jedlá soda, heřmánkový čaj, brambora nebo rajče? Věřte nebo ne, tyhle prostředky v boji s kruhy pod očima byly tajnými zbraněmi našich babiček. Který vyzkoušíte jako první?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zase jste se probudili nevyspalí s tmavými kruhy pod očima? Pak proti tomuto kosmetickému nešvaru zabojujte pomocí zbraní, které máte po ruce, respektive v kuchyni. Ostatně na ně spoléhaly už naše (pra)babičky, které neměly po ruce výběr speciálních krémů. Následující postupy se předávaly v rodinách z generace na generaci!

Jedlá soda a heřmánkový čaj, parádní spolupráce

Jedlá soda patří do povinné výbavy většiny domácností. A není těžké uhodnout, proč tomu tak je! Stojí pár korun, ale její schopnosti jsou doslova k nezaplacení. Použít ji lze jako součást kypřicích prášků, změkčovadlo potravin vařených ve vodě, čisticí prostředek nebo pohlcovač nežádoucích pachů. Jenže pozor, na nevítané „pytle“ pod očima platí podle lidové moudrosti také! Smíchejte ji tedy v adekvátním poměru s heřmánkovým čajem a získanou masku nechte působit čtvrt hodiny. Poté smyjte všechny pozůstatky a těšte se z pohledu do zrcadla. Po čem dalším se poohlédnout?

Rajče s citronem? Taky možnost

Konzumace rajčat je spojována s celou řadou pozitivních účinků na naše tělo. Už vás ale někdy napadlo „mazat“ si rajská jablíčka na obličej? Tenhle zlepšovák kromě toho, že zlikviduje váš oční problém, také vyrovná tón pokožky a zatočí s pigmentovými skvrnami, zvláště když ho smícháte s citronovou šťávou. Tu ostatně naše babičky ke zesvětlení pleti používaly odnepaměti.

Nepodceňujte ani bramboru

Dva tenké plátky syrové brambory se také jeví jako slibné řešení situace. Přiložte je na zavřená víčka a v pohodlné poloze vyčkejte 20 minut, výsledek vás mile překvapí. „Bramborová kúra“ navíc zlepší stav pleti. Ostatně pokud jste prožívali pubertu v 90. letech, možná vám syrovou bramboru doporučil v rámci boje s problematickou pokožkou i váš dermatolog…

Autorský článek

Další info: 27 Ways to Get Rid of Dark Circles and Bags Under Eyes; 10 Home Remedies To Treat Dark Circles

Autor článku: Petra Chmelová