Domov, 14. 9. 2022

Foto: Shutterstock

Trend vzdušných designů stále pokračuje. Jak ale takového vzhledu docílit třeba v maličkém obývacím pokoji? Mimo tradičních optických triků, jako je barva výmalby či podlahy, si můžete pomoct také výběrem vhodného nábytku. Lesklé plochy ve světlých odstínech totiž dokáží s prostorem hotové divy a vhodně zvolené dekorace vzdušnost místnosti ještě podtrhnou.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Luxus ve vysokém lesku

Lesklá úprava nábytku dokáže prostor nejen zvětšit a provzdušnit, ale zvládne prosvětlit i tmavé kouty místnosti. Na nábytku skvěle vypadá samotná, ale její elegantní a luxusní vzhled ještě více vynikne v kombinaci s matným dřevodekorem, který se zase postará o útulnost vašeho obývacího pokoje. Naleštěné povrchy dají vyniknout i nevšednímu frézování dvířek či zajímavým úchytkám. Skvěle se hodí do moderních interiérů či skandinávských a minimalistických domácností.

Světlé barvy

Že správně zvolené barvy, umí s prostorem doslova zázraky, je obecně známo. Bílá, krémová, béžová nebo světle šedá jsou odstíny do malých prostor jako stvořené. Dokáží rozzářit i pokoj, v kterém je nedostatek přirozeného světla. Nespornou výhodou takového designu je také jeho nadčasovost a snadná kombinovatelnost s doplňky a dalšími kusy nábytku.

Správné dekorace

Ve stísněných prostorech je potřeba zvážit využití každého centimetru. Místnost bez dekorací ale na druhou stranu působí velmi chladně a neosobně. I do malých obýváků tak dekorace bezesporu patří, ale je potřeba volit spíše jemnější kousky a rozhodně to nepřehánět s množstvím. Skvěle vždy vypadají květiny v průhledné váze. Lesklý kov také umí krásně zdůraznit světlost a vzdušnost celé místnosti. Nezapomínejte však ani na zdi, které můžete ozdobit oblíbenými fotografiemi v rámečku nebo úchvatnými ručně malovanými obrazy.

Zdroj: TZ Asko Nábytek

Autor článku: Andrea Veselá; Foto: Shutterstock