Domov, 4. 9. 2022

Foto: Shutterstock

Některé interiéry přímo sálají harmonií a klidem, zatímco do jiných vstoupíte a cítíte se sešněrovaně a upjatě. V čem tkví kouzlo jednoduché a nenucené elegance, která vyzařuje pozitivní energii?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zeptali jsme se interiérové designérky Anke Glut na to, jak šik a přitom nenáročného interiéru docílit. Pro vytváření elegantních konceptů neplatí žádná striktní pravidla, je to jen o citu a umění kombinovat, říká Anke.

S barvami opatrně

Oblékněte váš interiér do bílého. „Jednoduché potahy, přehozy, povlečení, textilie nebo závěsy v bílé barvě, to vše dodá interiéru na svěžesti a čistotě. Vyberte si například sedací soupravu se snímatelnými potahy – i když máte v domácnosti malé děti a chlupaté mazlíčky, díky častějšímu praní a jednoduché údržbě vám to stěží návštěvy uvěří. Skvěle vypadá také kombinace světle šedé barvy s pudrovými odstíny,“ radí interiérová designérka Anke Glut. Anke pochází z Německa, kde také studovala. Dnes se věnuje návrhům interiérových konceptů a vytváření fotorealistických vizualizací.

Nebojte se mixovat

Pro elegantní dojem také velmi dobře funguje mixování různých textur. „Nebojte se experimentovat a zkombinovat v místnosti různé povrchy a textury. Díky tomu bude výsledný dojem bohatší a luxusnější na pohled. Pro maximální efekt doporučuji ladit hebké a hladké povrchy s těmi lesklými. Obzvláště v místnostech jako ložnice to bude vypadat efektně,“ radí Anke Glut.

Vše má své místo

Nepořádek působí jako narušitel elegantních linií, proto si pohlídejte, aby každá věc měla své místo. Pro usnadnění úklidu věcí denní potřeby použijte elegantní úložné prostory, jako jsou různé koše a košíky. Hodí se do kuchyní, ale i do koupelen a předsíní. Koše vše elegantně skryjí a budou vypadat vždy dobře – je to ideální spojení estetické a užitné funkce.

Zdroj: TZ Anke Glut

Autor článku: Andrea Veselá