Domov, 19. 9. 2023

Foto: Shutterstock

Harmonické prostředí přináší pocit pohody a klidu. Co ho narušuje? Věci, které jsou běžnou součástí vašeho domova, mají na vás temný vliv, ale vy je přesto přehlížíte!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Podle tradičního čínského učení feng-šuej které se pokouší nastolit harmonii v prostoru a umožnit nerušené plynutí vitální energie čchi, dekorativní předměty, stěny, rostliny, spotřebiče a další domácí nezbytnosti přenášejí energii – buď dobrou, nebo naopak špatnou. Jestli špatně spíte, často býváte nervózní, roztěkaní a nesví, navíc se doma často hádáte a potýkáte s nemocemi, je nevyšší čas posvítit si na předměty, které přitahují negativní energii.

Použité oblečení

Každé ráno máte při vybírání outfitu do školy nebo do práce co dělat. Ač si třeba vyberete kalhotový kostým v pestrých barvách, nikdo vám nezaručí, že ho do skříně vložíte v takovém stavu, v jakém ho z ní vyndáváte, ba naopak. Oblečení sice absorbuje naši osobní energii, ale ulpívá na něm i energie okolního prostředí.

Při průchodu temným zákoutím, zvlášť po návštěvě nemocnic i hřbitovů je nutné oblečení sundat, vyprat, nebo ho aspoň nechat vyvětrat, ideálně na sluníčku. Pakliže ho zasunete zpátky mez ostatní textil, nahromadíte si ve skříni skládku nebezpečného odpadu. Jednou za čas revitalizujte i celý svůj šatník a zbavte se kousků, které nenosíte. Nepoužívané oblečení v sobě zadržuje energii, která následně v domě chybí.

Umělé květiny a dekorace

Květiny a stromy mají být živé. Jejich umělé napodobeniny narušují plynulý tok energie čchi a negativně ovlivňují energetickou rovnováhu míst. To samé platí i pro trnité rostliny (kaktusy) a sušené pot-pourri. Místo nich radši na misku nasypejte hřebíček, který zahání nepřátelské a negativní síly, vyvolává duchovní vibrace a pročišťuje prostory.

Starý nábytek

Nábytek, který zůstal v domě po předchozích majitelích, také není bez viny, zvlášť pokud lidé, jež ho používali, nepatřili k těm nejmilejším a nejctnostnějším. Mimochodem, pod nábytkem a za ním často uklízejte. Špíny a prachu coby útočištěm mikrobů i entit se zbavujte vodou se solí.

Rozbitá zrcátka

Ani rozbitá nebo potřísněná zrcátka nepřitahují do míst dobrou energii. Když se poškodí, stávají se z nich akumulátory temností. Snažte se je udržovat v kondici, nebo je rovnou vyhoďte. To samé udělejte, pokud zreziví. Rez rovná se negativní vibrace.

Dary a předměty od nepřátel a soků

Předměty od někoho, koho nemáte rádi, nebo je mezi vámi napětí, které se dá krájet, taky nejsou dobrou volbou. Radši je někomu darujte. Osoba, jíž se zášť netýká, je může přijmout bez úhony. Není totiž příčinou sváru.

Zdroje: newsletter Wings-In-The-Night.co.uk; Wikipedia.org

Autor článku: Ivana Koutná