Domov, 10. 10. 2022

Foto: Shutterstock

Mít vlasy bez lupů a zároveň se těšit z pokožky bez vrásek i akné? Proměňte tato přání v realitu tím, že do péče o zevnějšek zahrnete zázvor. Divy svede jeho konzumace i vnější aplikace!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Na zázvor jakožto přírodní léčivo lidé sází již celá tisíciletí. Ostatně divíte se? Tento medikament štiplavé chuti je spojován s lepším trávením, úlevou od bolestí, alergií i nevolností, regulací hladiny cukru v krvi nebo sníženým rizikem kardiovaskulárních chorob. Zároveň pomáhá porazit četné chronické obtíže, urychluje hubnutí, prospívá kognitivním funkcím a reguluje cholesterol. Jenže co když ho využijete i ke kosmetickým účelům? Pak se dočkáte těchto báječných výhod!

Zpomalené stárnutí, které si necháte líbit

Pravidelným popíjením zázvorového čaje nebo přidáváním tohoto mocného koření do připravovaných pokrmů můžete omládnout doslova před očima. Je to proto, že posláním této aromatické potraviny je mimo jiné i útlum veškerých zánětů, jež jsou spojovány se zdravotními obtížemi i rychlejším stárnutím. Co říkáte na takový elixír mládí, vyzkoušíte jeho schopnosti na vlastní kůži?

Konečně prostředek, co si s akné poradí

Navzdory tomu, že máte pubertu dávno za sebou, objevují se na vaší tváři rudé pupínky rychleji než houby po dešti? Dermatolog by vás s největší pravděpodobností poslal do lékárny pro nějakou speciální mast, která však může obsahovat spoustu chemických složek, s nimiž si pleť nemusí dvakrát rozumět. Tak co s tím? Nechte zázvor vylouhovat ve troše teplé vody. Lokální aplikace tohoto zázračného prostředku proti akné zabojuje! A na výsledky nebudete muset čekat dlouho.

Svižnější růst vlasů? Bez problému

Vůbec byste se nebránili tomu, kdyby vaše vlasy rostly o něco rychleji? To se dá snadno zařídit. Smíchejte dvě lžíce čerstvé zázvorové šťávy, trochu kokosového oleje a tři lžíce gelu z květiny aloe vera. Získaná směs stimuluje folikuly k růstu, zatímco zabrání vypadávání, zlepší krevní cirkulaci a hloubkově vyživí pokožku hlavy. Naneste ji tedy ke kořínkům, nechte půl hodiny působit a poté smyjte. Plusový bod navíc? Zbavíte se také lupů, které vám otravují život.

Zdroje: How to use ginger to improve the health of your skin and hair at home; Ginger For Skin: The Complete Guide

Autor článku: Andrea Veselá