Jak na to, 24. 7. 2022

Foto: Shutterstock

Flíček za uchem, na loktu, či dokonce tváři? Ano, když se kácí les, létají třísky, takže i aplikace barvy na vlasy přináší jistá úskalí. První pomoc nabízí prací prášek, olivový olej nebo lak, jenž zpevňuje účesy!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Barvení vlasů patří mezi běžné zkrášlující procedury. Ale ne všichni mají čas, náladu a finance na pravidelné návštěvy kadeřnických salonů, takže tak činí vlastními silami, a to hezky v pohodlí domova. Je to i váš případ? Pak se vám možná občas stane, že kupovaná barva z drogerie ulpí na místech, na kterých ji vážně nepotřebujete. Jak ji odstranit z kůže na rukou i krku?

Prací prášek jako jedna z možností

Že tekutý prášek na praní zbavuje skvrn jenom oblečení? Ale ne. Poslouží vám i tehdy, když se změna odstínu hřívy poněkud vymkne kontrole. Namočte do něj navlhčenou utěrku a přejíždějte si jí po zasažených oblastech. Nechtěné nadělení zmizí jako mávnutím kouzelného proutku!

Také vazelína hodí záchranné lano

Nežádoucí „ozdobu“, která by mezi kolegy v práci vzbudila přinejmenším rozruch, vyzmizíkuje i vazelína. Tu mnoho lidí využívá jako součást vlastnoručně vyrobeného balzámu na rty, bezbarvou řasenku či „krém“, po jehož nanesení vydrží vůně aplikovaného parfému o něco déle. Mazlavý produkt si ale poradí i s odolnými fleky od barvy, stačí ho jen vmasírovat a setřít vlhčeným ubrouskem. Podobná pravidla použití platí také pro následujícího „parťáka“.

Olivový olej se nezdá

Stejně jako na výše zmíněnou vazelínu můžete vsadit i na starý dobrý olivový olej. Ten je navíc šetrný k pokožce, takže se nevymstí ani jedincům s citlivější kůží. Vítaným bonusem je jeho obsah vitaminů, minerálů a dalších prospěšných živin, které pleť hloubkově vyživují a hydratují.

Lak na vlasy. A to vážně

Nevyplácí se podceňovat ani sprej, který při vytváření jakéhokoli účesu hraje důležitou roli. Věřte, nebo ne, také jeho složení úspěšně likviduje skvrny. Vyzdvihnout se musí také snadná aplikace, po níž se lepivé pozůstatky smyjí vlažnou vodou.

Další prostředky, do kterých byste to neřekli

Váš barevný problém dokáže zdárně vyřešit zubní pasta. Nebo dětský olej, libovolný odstraňovač make-upu či lávové mýdlo. Pro odvážnější se nabízí odlakovač nehtů, ovšem ten kůži může podráždit, takže opatrnost je na místě.

Zdroje: 6 DIY Ways to Get Pesky Hair Dye Off Your Skin; 13 Ways to Remove Hair Dye from Skin

Štítky: krása , vlasy

Autor článku: Petra Chmelová