Jak na to, 5. 11. 2022

Foto: Shutterstock

Mazat si rajčetem obličej nebo dokonce celé tělo? Proč vlastně ne? Takové ošetření přispívá k rychlejší léčbě akné a vyrovnává tón pleti. Dokonce je prospěšné i pro vlasy. A jak je to s lupy?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Rajčata tvoří základ zdravého stravování. To ale pořád není všechno, neboť s jejich vnější aplikací přichází další výhody, tentokrát kosmetické. Na jaké trable s krásou jsou rajčata jako dělaná?

Podpora při akné, kterou uvítáte

Zmíněná červená potravina se vyznačuje obsahem kyseliny salicylové. Ta vykazuje vynikající hojivé účinky, snižuje nadměrnou aktivitu mazových žláz a pomáhá předcházet opětovnému vzniku zánětlivých projevů, proto je doporučována při léčbě akné. Rozkrojte tedy rajské jablíčko na polovinu a potírejte si jím obličej alespoň dvakrát denně, výrazných změn k lepšímu se dočkáte co nevidět.

Pigmentové skvrny? Minulost

Tmavší odstín kůže, a to zejména v podpaží, není něco, co by člověku přidávalo na sebevědomí. Proč se tahle svízel tvoří? Může to být následek nadměrného pocení, častého holení nebo používání deodorantů na bázi alkoholu. Přičíst to lze také úzkému oblečení, jež „odírá“ pokožku či nashromážděným odumřelým buňkám. První pomoc představuje jmenovaná potravina, která se obvykle přidává do salátů. Její šťáva má totiž schopnost neutralizovat přebytečný melanin, což je hnědý až černý kožní pigment. Pokud ji na problematická místa budete aplikovat pravidelně, můžete si tón pleti pohodlně vyrovnat.

Rychlejší růst vlasů jako samozřejmost

Rostou vám vlasy želvím tempem, což vás poněkud rozčiluje? Místo stížností na smůlu vezměte jejich osud do svých rukou a pravidelně je oplachujte rajčatovým nektarem. Ten díky široké škále prospěšných živin zabraňuje lupům i vypadávání, zatímco stimuluje folikuly k růstu. Rovněž udržuje optimální pH na pokožce hlavy, dodává přirozený lesk a činí kadeře jemnější, hladší a pružnější.

Zdroje: 10 Benefits Of Applying Tomato On Your Face; How to Use Tomato in Your Facial Skin Care Routine

Autor článku: Lenka Šmídová