Usnadněte si, 27. 7. 2022

Foto: Shutterstock

Musíte máslo vyrobené z lahodných arašídů jenom jíst? To vůbec ne! Klidně s ním přeleštěte kožený nábytek, oholte nohy nebo polapte myši, které bez pozvání vstoupily do vašeho teritoria. A jakým způsobem likviduje zápach po vaření?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Arašídové máslo se těší velké oblíbenosti. A to nejen z pohledu jeho konzumentů, ale také odborníků. Ti se vůbec netají názorem, že je dobrým zdrojem mononenasycených mastných kyselin, které přispívají k regulaci cholesterolu. Díky vysokému podílu vitaminů skupiny B prý také podporuje metabolismus i nervový systém, zatímco příznivě ovlivňuje mozkové funkce a působí proti stresu. Co když vám ale řekneme, že si s ním nemusíte mazat jenom sendviče? Arašídové máslo se totiž skvěle hodí i na jiné věci.

Leštidlo kožených materiálů, které si zamilujete

Lámete si hlavu s tím, jak oživit zašlé kožené boty, kabelku, nábytek či peněženku? Použijte máslo z arašídů. Jakmile ho krouživými pohyby vetřete tam, kam potřebujete, máte vyhráno. Neptejte se, zda to funguje, prostě to zkuste! Litovat určitě nebudete.

Lákavá návnada na myši

Kdo se někdy snažil vyhnat myš ze svého příbytku, ten ví, že mrštný tvor si na sýr vůbec nepotrpí. Kupodivu! Úplně jiná písnička je to ale v případě, pokud do pastičky položíte trochu výše jmenovaného produktu. To byste možná nevěřili, jak skvěle tahle sladká a voňavá návnada funguje…

Holení bez podráždění. A o to jde

Přijde vám podivné mazat si zmíněný produkt z ořechů na nohy, obličej či do podpaží? Určitě nejste jediní, nicméně tato potravina dokonale nahradí krém na holení. Obsažené oleje navíc slibují extra zvlhčující a regenerační účinky, které předchází podráždění a vzniku vyrážek.

Nežádoucí zápach? Pryč s ním

Když člověk připravuje ryby nebo silně kořeněné pokrmy, kuchyň pak nevoní příliš vábně. Zuby nehty se bráníte osvěžovačům vzduchu s chemickým složením? Pak na pánvi rozehřejte polévkovou lžíci arašídového másla. Po zhruba jedné minutě smažení nebude po nepříjemném zápachu ani stopy.

Zdroje: 21 Surprising Uses For Peanut Butter; 8 Unusual Uses For Peanut Butter

Štítky: úklid

Autor článku: Andrea Veselá