Usnadněte si, 5. 9. 2022

Foto: Shutterstock

Většina z nás využívá alobal při pečení nebo balení svačiny. Ovšem byla by škoda tento vynález nevyužívat i při jiných příležitostech! Kdy vám také přijde vhod?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Místo drátěnky

Bez drátěnky se člověk při mytí nádobí občas neobejde, ale upřímně řečeno – taková špinavá drátěnka plná připečené mastnoty, která se z ní ne a ne vypláchnout, to není nic, co by náš dřez zrovna zdobilo. A tak zkuste takového pomocníka nahradit právě zmačkaným kusem alobalu. Nečistoty zmizí a alobal po použití jednoduše vyhodíte (ideálně vytřídíte do kontejneru na hliník).

Šikovný brousek

Trápí vás tupé nůžky? Vezměte kousek alobalu, přeložte ho na polovinu a začněte stříhat. To stačí, aby po chvíli byly nůžky zase tak ostré, jako když jste je koupili!

Proti statické elektřině

Bojujete po vyndání prádla ze sušičky se statickou elektřinou ve svém oblečení? Příště s prádlem do sušičky „naskládejte“ i několik kuliček z alobalu. A bude po problému!

Na špinavý gril

I když grilovací sezóna není zrovna v plném proudu, v létě vám tento tip přijde vhod. Čištění grilu nepatří zrovna k nejoblíbenějším činnostem žádného kuchaře, a tak není od věci vědět, jak si ho co nejvíce usnadnit. Ano, hádáte správně – aluminiovou folií. Prostě ji zmačkejte jako v případě drátěnky a uvidíte, jak se bude za chvíli gril lesknout!

Pro začínající fotografy

Rádi fotíte, ale rozhodně nemáte výbavu v podobě světel a dalších vychytávek, kterými disponují profesionálové v ateliéru? Nevadí! Více světla na objekt či osobu, kterou fotíte, zajistíte i tím, že u ní podržíte desku či papír s alobalem. Funguje jako zrcadlo, které odráží přirozené světlo, jež ale není tak ostré, aby daný objekt „přesvítilo“.

Zdroje: 11 Who-Knew Uses for Aluminum Foil; 19 Surprising Uses for Aluminum Foil

Autor článku: Petra Chmelová