Vyrábíme, 9. 11. 2022

Foto: Shutterstock

Máte doma kokosový olej a esenciální kadidlo? No výborně, zbývá už jen sehnat vitamin E v kapslích, který nabízí každá lékárna. Promícháním těchto přísad získáte skvělou domácí kosmetiku se slibnými účinky!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Navzdory tomu, že pro mnoho lidí je oční krém zbytečným rozmarem, dermatologové jeho pravidelné používání jenom doporučují. Z jakých důvodů? Podle nich zpomaluje tvorbu vrásek a předchází tmavým kruhům, zatímco pokožku hloubkově hydratuje a vyživuje. Stále ještě jste si tenhle omlazovací životabudič nepořídili? Můžete si ho vytvořit i doma. Stačí vám k tomu pouhé tři „ingredience“ a pár minut času!

Pozor, začínáme

Teď si asi říkáte, že na výrobu vlastního očního krému budou potřeba těžko dostupné a možná i drahé suroviny. Opak je pravdou! První přísadou je kokosový olej. Ten představuje báječný základ, neboť je vlastně hypoalergenní. Má skvělé zvlhčující vlastnosti a proniká do pokožky lépe, než většina jiných olejů. Dalším nesporným bonusem je pak vysoký podíl prospěšných živin, které prokazatelně zlepšují kvalitu pleti. Naberte si zhruba jednu větší polévkovou lžíci, lehce ji rozehřejte, přendejte do skleněné mísy a přidejte další složku…

Vitamin E. Ovšem ne jen tak ledajaký

Jaké že má „éčko“ účinky? Stimuluje tvorbu kolagenu, čímž zachovává pružnost a elasticitu kůže. Zároveň urychluje hojení, bojuje proti pigmentovým skvrnám a omezuje vývoj projevů stárnutí. Dnešní trh nabízí vitamin E v mnoha podobách, pro vaše účely jsou však nejvhodnější kapsle. Ty se dají sehnat třeba v lékárně a přijdou na necelou stokorunu. Dva kousky vtlačte do „kokosáku“. Pokud není úplně studený, poměrně rychle se rozpustí. Teď už nezbývá nic jiného, než povolat ke spolupráci třetí a poslední komponent. A tím je co?

Kadidlový esenciální olej nesmí chybět

Že kadidlo se hodí jenom do kostela? Ani náhodou. Ten, kdo to tvrdí, pravděpodobně netuší, že jeho esenciální verze regeneruje kožní buňky. A to hodně účinně! Ovšem sluší se dodat, že přispívá i k léčbě vyrážek a akné. Do skoro hotového krému vmíchejte dvě až tři kapky. Tím je vaše práce u konce. Výrobek uchovávejte v chladu a aplikujte ho alespoň dvakrát denně, ideálně pak ráno a večer.

Zdroje: DIY Natural Eye Cream; How To Make A 3 Ingredient Anti-Aging Eye Cream In 1 Minute

Autor článku: Ivana Koutná