Jak na to, 17. 3. 2024

Foto: Shutterstock

Zase musíte vyrazit do drogerie pro nový kondicionér a gel na vlasy? Ale počkat, vždyť to není nutné! Tyto produkty si totiž snadno vyrobíte vlastními silami. Stačí mít po ruce jistou rostlinu se zelenými šlahouny!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

O blahodárných účincích gelu z květiny aloe vera se vypráví hotové legendy. Podle odborníků i lidových léčitelů jeho vnitřní užívání posiluje imunitní systém, reguluje škodlivý cholesterol a tlumí záněty. Zároveň snižuje pravděpodobnost cukrovky, diabetu a astmatu, přičemž uklidňuje trávicí potíže. Tento čirý nektar ovšem není jen tradičním přírodním medikamentem, platí také za všestranného zkrášlujícího pomocníka! Co všechno může udělat pro vaše vlasy?

Svižnější růst i extra výživa

Chcete-li své hřívě poskytnout famózní výživu a potřebnou hydrataci, je pro vás výše zmíněná „medicína“ správnou volbou. Její složení rovněž zlepšuje cirkulaci krve, předchází lupům, omezuje nadměrné vypadávání a urychluje zdravý růst koruny krásy. Rostlině s typickými zelenými šlahouny nelze odepřít ani to, že ochraňuje před nepříznivými vnějšími vlivy, podporuje regeneraci a obnovuje pH na pokožce hlavy. Co říkáte na to, že všechny jmenované benefity se dají vložit do vlastnoručně vyrobené kosmetiky? Tyhle produkty si můžete snadno vyrobit v pohodlí domova!

Kondicionér? Ten je hotový raz dva

Kondicionér je hned po šampónu asi nejvyhledávanějším vlasovým přípravkem, po kterém je v obchodech neustálá sháňka. Ovšem proč ho kupovat za hříšné peníze, když stačí zkombinovat dvě polévkové lžíce aloe vera, trochu vody a pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje? Obzvláště se doporučuje cedrové dřevo, jež dodává lesk. Hodí se ale i levandule zacelující rozdvojené konečky, nebo máta, která je spásou pro nadměrně se mastící kadeře. Jakmile všechny přísady spojíte dohromady, tekutinu přelijte do lahve s rozprašovačem.

Gel osobní značky. I ten můžete mít

Používáte-li ke zkrocení neposedné hřívy gel, jsou následující řádky určené přesně pro vás. Jak si ho „uvařit“? Není to žádná věda. Nejprve je nutné rozpustit želatinu v teplé vodě a vmíchat do ní stejné množství aloe, jako je popsáno výše. Pak už zbývá přidat vonný olej dle vašeho uvážení. Tím je vaše práce u konce!

Zdroje: Aloe Vera for Your Hair: What Are the Benefits?; How is aloe vera good for hair?

Autor článku: Petra Chmelová