Zahrada, 13. 7. 2022

Foto: Shutterstock

Léto zaklepalo na dveře a s ním přichází i tolik milovaný relax na zahradě. Ať už ho budete trávit sami, s partnerem nebo rodinou, ujistěte se, že máte skutečně vše pro dokonalý zážitek. V horkých letních dnech nesmí chybět možnost příjemného ochlazení, odpočinková zóna nebo stín poskytující únik před přímým sluncem. Nezapomeňte ale také na dostatek zábavy pro děti. Bazén, prolézačky nebo třeba zahradní domek na hraní vykouzlí řadu nezapomenutelných zážitků a o dětech nebudete takřka vědět.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Dovádění v bazénu

Příjemné osvěžení v soukromí, žádné dojíždění, okamžité použití a nulové vstupné. To všechno jsou výhody, které na vás čekají při pořízení vlastního bazénu, ve kterém najdete perfektní útočiště během horkých dní. Pokud máte děti, můžete si být jistí jeho stoprocentním vytížením. Dovádění ve vodě milují. Bazén navíc nabízí kromě příjemného osvěžení dodává také nový rozměr jejich hrám.

„Pro nejmenší je ideální nafukovací bazén, který rychle nafouknete a snadno umístíte i na rozměrnější terasy a balkony. Větší děti ocení nadzemní bazén s dostatkem prostoru pro společné hry, potápění, ale také zábavu na nafukovací matraci. Vybírejte zejména ty se stabilní a pevnou konstrukcí, které odolají nárazům. Nezapomeňte také na nezbytné doplňky, které zpříjemní užívání bazénu celé rodině, jako jsou schůdky, krycí plachta proti znečištění, síťky nebo vysavače a solinátor pečující o průzračnou a čistou vodu,“ radí Alena Križánková ze společnosti specializující se na péči o dům a zahradu.

Relax ve vířivce

Jestliže se rádi rozmazlujete, uvítáte zklidnění na konci rušného pracovního dne nebo vyhledáváte romantické chvilky s partnerem, vířivka je správnou volbou. Příjemný a poklidný relax ve večerních hodinách se postará o uvolnění svalů, vypnutí mysli a zahnání denních starostí. Vykouzlí krásné vzpomínky na léto, aniž byste museli vyrazit do wellness či zahraničí.

Aby byl večer ve vířivce dokonalý, nezapomeňte ho doplnit o skleničku vína a chutný snack. Praktickou vychytávkou je zastřešení se síťovinou, které vás ochrání před dotěrný hmyzem a poskytne soukromí před zvědavými pohledy sousedy.

Podpořte kreativní hraní

Dětská mysl je nekonečně kreativní. Chcete-li dětem zajistit dokonalé letní vyžití, při kterém uplatní svoji fantazii, poohlédněte se po zahradních domcích a kreativně pojatých pískovištích. Zaměstnáte nejenom jejich mysl, ale také ruce. Jejich kamarádi se zároveň budou vracet s o to větším nadšením.

Zatímco pískoviště podpoří společné stavění hradů, tunelů a báboviček, zahradní domky budou skrýší poskytující soukromí. Díky zastřešení a možnosti vnitřního zařízení domků může hraní pokračovat i v případě letní přeháňky. Uvidíte, že o dětech nebudete takřka vědět a můžete si dopřát více oddechu pro sebe!

Pro vybití nadbytečné energie

Máte-li doma malého Tarzana nebo Tarzanku, kteří srší nekonečnou energií, poskytněte jim speciální prostor, kde energii uplatní. Prolézačky s žebřinami, lany nebo skluzavkou se stanou nejenom místem pro protažení svalů, ale i středobodem společných her se sourozenci nebo kamarády.

„Zvlášť oblíbené jsou trampolíny, které využijete i během jara a podzimu. Dětem poskytují prostor pro dovádění a trénování triků, rádi je mají ale i dospělí, kteří na trampolíně nachází relax nebo je využívají jako doplněk v rámci cvičení. Podstatné je věnovat pozornost kvalitě provedení, ať už se to týká konstrukce, stability či kvality látky vyplňující skákací prostor,“ říká Alena Križánková. Osvědčenou klasikou jsou také houpačky. Při nákupu vždy vybírejte tak, aby měly dostatečně pevné ukotvení a odpovídající nosnost.

Zdroj: TZ Bauhaus

Štítky: léto , zahrada

Autor článku: Lenka Šmídová