Jak na to, 1. 11. 2022

Foto: Shutterstock

Čeká vás stěhování z bytu do bytu. Cíl je jediný – přesunout se bezbolestně, ideálně najednou, rychle, snadno a bez zbytečných komplikací. Ne nadarmo se říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Takže, co k takovému hladce probíhajícímu Kulovému blesku budete potřebovat?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Chce to plán

Někdo sice v krizi a na poslední chvíli podává nejlepší výkony, ale pravdou je, že sbalit svůj dosavadní život do krabic a pytlů, to vyžaduje už trochu více soustředění a plánování. Vše tedy dobře promyslete, sežeňte si dostatek věcí, které vám proces usnadní, aby měl pak den D naprosto hladký průběh.

Čas na detox

Tedy ne detox sebe, ale zejména svého domova. Stěhování je ideální čas k tomu, aby člověk vyhodil, daroval, anebo prodal vše, co už nechce a nepotřebuje.

Chytré balení

Pořiďte si na stěhování hromadu tašek, velkých pytlů na oblečení a boty a krabic na kuchyňské potřeby. Nezapomínejte ani na bublinkovou fólii a vakuové pytle, které ochrání vše, na čem vám záleží.

Každá krabice má popisek

Stěhování je náročný proces, tak si jej usnadněte třeba tím, že si všechny krabice nebo pytle označíte. Vybalování pak bude opravdová hračka.

Kufr jako na dovolenou

Vzhledem k tomu, že stěhování není otázka pár hodin, doporučujeme sbalit se jako na dovolenou. Do příručního kufru si zabalte základní věci, oblečení a kosmetiku na pár dní. Jen pro jistotu a pro případ, že by vybalování nešlo zcela podle plánu.

Čím větší, tím lepší

Velké stěhování vyžaduje velké auto. Ideálně dodávku. Takovou, do níž složíte nejen nábytek, ale i všechno oblečení, boty, kila knih nebo věci z koupelny a kuchyně. A že nejste hrdým majitelem dodávky? Nevadí. Půjčte si ji! Na den, na dva nebo klidně i na delší dobu.

Zdroje: 18 Moving and Packing Tips for Your Smoothest Move Yet; 33 Moving Tips That Will Make Your Life So Much Easier

Štítky: stěhování

Autor článku: Petra Chmelová