Usnadněte si, 7. 11. 2022

Foto: Shutterstock

Jeden produkt, se kterým se můžete odlíčit, ošetřit kožené boty a ještě opravit drhnoucí zámek? To je dětský olej, s nímž bude radost i sundávání náplasti! Co všechno dokáže?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Dětské oleje jsou vyráběny pro citlivou pokožku těch nejmenších. Hýčkají jemnou kůži miminek, zatímco ji chrání před vysušením i nepříznivými vnějšími vlivy. Při úklidu jste doma objevili zapomenutou lahvičku této dětské kosmetiky? Určitě ji nevyhazujte, byl by to hřích! Zkuste ji raději využít v těchto situacích.

Řešení drhnoucích zámků

Znáte to, strčíte klíč do zámku a předpokládáte, že dveře lehce odemknete. Jenže ouha, jde to nějak ztuha! Automaticky vás napadne, že až se to bude hodit ze všeho nejméně, určitě přijde chvíle, kdy se domů už nedostanete. Jak tomu předejít? Použijte výše zmíněnou tekutinu jako mazadlo. Pokud v ní namočíte klíč a párkrát s ním v zámku pootočíte na obě strany, krize bude zažehnána.

Parádní odličovadlo

Dokonalé odstranění líčidel? To je věda! Člověk aby měl po ruce speciální přípravek na čistění a k němu další k finálnímu dočistění. Celý proces se samozřejmě neobejde ani bez závěrečné aplikace hydratačního krému či mléka. Kdo by to byl řekl, že odlíčení může být složité!? Jenže počkat, jde to i mnohem jednodušeji. Stačí svůj kosmetický kufřík obohatit a jednu multifunkční věc – dětský olej. Ten zastane všechny jmenované produkty!

Bezbolestné sundání náplasti

Asi každý bezpečně ví, že náplast jakožto zdravotnický materiál slouží k fixaci obvazu a hlavně překrytí rány. Také při jejím sundávání musíte zatnout všechny zuby, protože jde o nepříjemnou a bolestivou záležitost? Když ji nejprve potřete uvedeným zlepšovákem, půjde to jako po másle a bez větších obtíží.

Ošetření kožených bot, kabelek i nábytku

Kůže je materiál, který k zachování krásy i kondice potřebuje láskyplnou péči. A je úplně jedno, zda se jedná o boty, tašky nebo křeslo s gaučem! Proč mu tedy neposkytnout všechno, co potřebuje prostřednictvím olejíčku pro batolata? Tenhle mazlavý pomocník předejte vnějšímu poškození, poskytne potřebnou vlhkost a ještě dodá lesk.

Zdroj: autorský článek

Další info: 27 Weird Uses For Baby Oil You Never Knew Existed; 34 Uses of Baby Oil (Not Just for Babies)

Štítky: domácnost

Autor článku: Ivana Koutná