Domov, 13. 11. 2022

Foto: Shutterstock

Věříte, že hvězdy vedou naše kroky a že se nic neděje jen tak? Pak vězte, že naše znamení zvěrokruhu může mít vliv na to, jak si vybíráme vybavení domácnosti. Je to tak - jak vypadá naše bydlení, není jen otázkou vkusu. Schválně, jaké by podle znamení zvěrokruhu mělo vyhovovat vám? Mají hvězdy ve vašem případě pravdu, nebo se mýlí?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Beran není žádný troškař

Beran má rád velkolepé věci, výrazné barvy a má slabost pro různé technické hračky či módní vychytávky. Ačkoliv nemá moc rád změny, jak jde o techniku, je velice přístupný inovacím. Bývá však také velmi zručný a mnoho věcí si doma dokáže udělat sám. Což může být trošku problém v partnerství. Beran ví, že to dokáže, a chce si vše udělat po svém. Pokud jde o interiér, má rád velkolepý prostor, žádné malé pokojíčky a tmavé kouty. Je milovníkem světla, proto vyhledává prosvětlená místa v interiéru, kde je mu nejlépe.

Býk miluje zemité barvy

Znamení Býka obvykle zrcadlí jeho lásku k přírodě. U zrozenců tohoto znamení můžete očekávat interiér naplněný květinami, ať už v květináči nebo řezanými. Upřednostňuje přírodní materiály, zemité barvy a vzory, které mu připomínají přírodu. Jeho bydlení musí být pohodlné, i když na někoho může působit poněkud konzervativně.

Blíženci jsou hraví

Blíženci mají rádi prostorné a vzdušné prostory, kterým rádi dodávají hravý styl. A rozhodně se nebojí ani výstřednějších prvků. Mají rádi černobílé kresby, grafiky a jsou přístupní i experimentům. V obydlí Blížence také často narazíte na drobné a křehké předměty, rád se jimi obklopuje, často se jedná o upomínkové předměty. Rozhodně na návštěvě u zrozence tohoto znamení buďte opatrní, nikdy nevíte, zda nedržíte poslední porcelánový hrneček po babičce.

Raci milují dřevo

Rak si potrpí na pohodlné a útulné bydlení. Nemá příliš rád extravaganci a nábytek si vybírá obvykle velmi kultivovaný. Má rád vůni dřeva, takže pokud jim to finance dovolí, volí raději masiv. Co se týče barev, má rád spíše světlejší tóny – například třešeň a borovici.

Panny jsou praktické

Z bydlení Panny obvykle dýchá pořádek a čistota. Panny mají rády útulné koutky a v jejich příbytku dominují praktické doplňky a funkčnost. Není nic neobvyklého, když je součástí interiéru například šicí stroj nebo jiný stroj či nástroj, který jeho obyvatel běžně používá. Zkrátka, u Panny se snoubí v jednom účelnost i krása.

Váhy zbožňují umění

Váhy mají obvykle silně vyvinutý smysl pro krásu, a tak součástí jejich interiéru dost často bývá něco, co souvisí s uměním – například klavír, malířský stojan nebo něco podobného. Obvykle je vše pěkně sladěno a nechybí ani hravé dekorace.

Štíři mají rádi kultovní věci

Někteří Štíři mají rádi, když jejich příbytek odráží něco dramatického. Mnohým se líbí různé kultovní předměty, jiní mají zřízen svůj meditační koutek, jiným se líbí obrazy, na nichž jsou velmi často lodě.

Střelci milují světlo

Jelikož Střelci jsou obvykle velcí cestovatelé, dost často se stává, že jejich obytný prostor v sobě nese určitou dávku improvizace. Někteří z nich se rádi obklopují předměty, které si přivážejí z cest, často pocházejícími z jiných kultur a připomínajícími jim dobrodružné zážitky. Mají v oblibě vysoké stropy a otevřené prostory, které jim dávají pocit dálek.

Kozorozi sází klasiku

Konzervativní Kozoroh má rád v první řadě praktické věci. Důstojné a dominantní místo v jeho příbytku určitě bude mít kvalitní dřevěný pracovní stůl. Líbí se mu kožené sedací soupravy a křesla, zkrátka má pro ně slabost. Pokud se Kozorohům podaří takové pěkné kousky nábytku sehnat, umí je velmi šikovně zakomponovat do interiéru svého příbytku.

Vodnář má rád moderní řešení

K nekonvenčnímu Vodnáři se hodí byt připomínající kombinaci ateliéru a technického komfortu. Líbí se mu bydlení, ve kterém je sladěn pracovní prostor s obytným. Má rád moderní věci. Z barev se mu líbí šedá, modrá a bílá.

Ryby milují všechny tóny modré a bílou

Ryby rády improvizují a jejich interiér v sobě mívá i větší či menší nádech romantiky. Líbí se jim pastelové barvy, nevtíravý nábytek. Z barev je fascinují všechny odstíny modré, včetně tyrkysové. Velmi se jim líbí i šedá a bílá. Návštěvníci v jejich příbytku vždy najdou něco romantického a nevšedního. Například baldachýn nad postelí nebo romanticky oddělený pracovní koutek. Jejich vodní znamení je táhne ke kamenům, tak se nedivte, když tu a tam mají na poličce nějaký ten šutr.

Zdroje: This is your interior design style according to your zodiac sign; How Each Zodiac Sign Would Decorate Their Dream Home

Štítky: horoskop

Autor článku: Petra Chmelová