Domov, 17. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Nastěhovali jste se do nového bytu či domu, ale nějak se vám v něm nedaří? Práce v kanceláři nestojí za nic? Možná jsou na vině špatné energie. Jaký nástroj vzít do ruky, abyste se jich zbavili?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Skeptici asi namítnou, že se nic takového neděje, ale kupříkladu vyznavači feng-šuej a jiné, senzitivní bytosti o tom vědí svoje. Očista prostoru je nutná, neboť energie předchůdců, kteří v něm pobývali, obvykle přetrvávají ještě dlouhé roky poté, co se původní majitelé domu odstěhovali.

A pochopitelně to tak bývá i v případě nerudného kolegy, jenž na své kancelářské židli zanechal nelichotivý energetický otisk. Pozůstalá energie jako by stále ovlivňovala náladu v místnosti. (Je uložená i v předmětech, které používal.) Co se tím dá dělat? Na výběr máte hned několik možností, přičemž mezi velmi oblíbené způsoby patří vykuřování prostor bylinkami. Ty se k tomuto účelu používaly už od nepaměti.

Pomoc z přírody

Práci s nimi musel zvládat každý šaman a lidový léčitel, který jejich prostřednictvím působil proti kletbám i nemocem. I když jsou čerstvé bylinky silnější než ty sušené, rozhodně se svých dehydratovaných rostlinek nezbavujte. Stagnující energii rozežene kytice rozmarýny či tymiánu, což jsou dvě poměrně základní položky každé kuchyně. Silná je však i bílá šalvěj.

Všechny jmenované zázraky obnovují rovnováhu a zdraví nejen po dlouhém období nemocí nebo psychických depresí. Nemáte-li po ruce bylinky, sáhněte po zvonku. Zvony totiž patří k báječným očistným nástrojům. Jejich zvuk prostupuje celou místností a rozptyluje nahromaděnou, stagnující energii. Dokonce působí ještě dlouho poté, co už jeho zvuk vaše uši neslyší. Mohli byste snad mít dokonalejší pomocníky?

Léčivé zvuky

Vybraný zvoneček podržte v oblaku dýmu, který jej očistí a zároveň zasvětí přímo pro tento účel. Až se na to budete cítit, zvoňte na různých místech, která se chystáte „uklidit“. Všímejte si, kde zvonek zní jasně a čistě. Tam je všechno v pořádku. V opačném případě je jeho činnost slabší, skoro až omámená a zastřená. A právě v těchto oblastech je energie negativní a stagnující. Zbavíte se jí tak, že do zvonečku vložíte záměr.

Postavte se ke dveřím, v klidu se nadechněte a vydechněte. Následně si vizualizujte, že se zvon plní mocnou láskou, štěstím a radostí. Teď, když máte „nabitou zbraň“, obejděte s ní místnost (po obvodu a po směru hodinových ručiček) a několikrát při tom zazvoňte. Rozdíl „před a po“ poznáte okamžitě.

Najednou se vám lépe dýchá, místnost působí jasněji. Očistný rituál zakončete požehnáním. Na zvoneček zazvoňte ještě třikrát. Požádejte duchovní bytosti o ochranu a životní sílu. Počkejte, až váš nástroj utichne a ukazováčkem do místnosti, jen tak do prostoru, nakreslete symbol nekonečna, který sílu vašeho záměru prodlouží na následující týdny.  Teď máte hotovo.

Autorský článek

Další info: 15 Ways to Get Rid of Negative Energy in Your Home; 10 Easy Ways To Cleanse Your Home Of Negative Energy

Autor článku: Ivana Koutná