Jak na to, 22. 2. 2023

Foto: Shutterstock

Máte nějaké zdravotní trable? Představte si barvu, možná je vyřešíte dřív, než řeknete švec. Která konkrétní zabírá na nachlazení a s jakou lze znormalizovat krevní tlak?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

I když si to tolik neuvědomujeme, barvy působí na každého z nás. S největší pravděpodobností je k popisu pocitů, emocí a postojů využíváte i vy. Nebo jste snad o nikom nikdy neřekli, že má růžové brýle, vidí rudě, zezelenal závistí, zmodral zimou či zbělal jako křída? Věděli jste ale, že se barvy dají využít i k léčení a harmonizaci organismu? Každá má své jedinečné účinky, jež mohou být nápomocné při řešení mnoha nepříznivých zdravotních stavů. Ptáte se, jak s touto technikou pracovat?

Vše začíná v hlavě

Starý okultní axiom učí, že energie následuje „obyčejnou“ myšlenku. Jinými slovy, kam namíříte myšlenku, tam zamíří i energie. Když se začnete soustředit na konkrétní odstín, vaše tělo změní vibrace tak, aby s ním mohlo rezonovat. Energie pak nejsilněji vyzařuje z rukou. Pokud je nejprve zahřejete, vzdálíte od sebe a mezi nimi si představíte barvu, může váš dotek být skutečně léčivý. Kterou si ale v mysli vykreslit?

Bílá

Bílá obecně posiluje, pročišťuje a probouzí kreativitu. Také stabilizuje energetický systém a příznivě působí na psychiku.

Červená

Potřebujete stimul, který by probudil vaši životní sílu? Vsaďte na červenou, kterou lze využít i k úlevě od nachlazení. Mezi její další pozoruhodné účinky patří to, že podporuje krevní oběh, zvyšuje tělesnou teplotu a uvolňuje zahlenění.

Zelená

Zelená má zklidňující účinky, a to zejména při chronických zánětech. Dále utišuje přetěžovanou nervovou soustavu, normalizuje krevní tlak a zastavuje bolesti hlavy. Nelze opomenout ani to, že taktéž probouzí senzitivitu.

Modrá

Odstíny modré bývají chladivé a relaxační. Působí antisepticky a uvádí do rovnováhy dýchací soustavu. Dále usnadňují průběh alergií, astmatu, neštovic, žloutenky i revmatismu. Jsou pro vás ty správné?

Žlutá

Chcete-li podpořit mentální schopnosti, zaměřte se na žlutou. Ta dodává i sebedůvěru a optimismus, přičemž tlumí úzkostné stavy. Užitečná je také při poruchách trávení i potížích s močovými cestami.

Autor článku: Ivana Koutná