Zahrada, 2. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Je až s podivem, že zatímco některým lidem zahrádka nebo rostlinky na okenním parapetu jen vzkvétají, jiní jako by neměli pro zahradničení vlohy. Na vině může být řada faktorů. A jedním z nich je i znamení, ve kterém se narodili.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Které znamení je od přírody nadaným pěstitelem a zahradníkem?

Ryby

Není žádným překvapením, že právě lidé narození ve znamení Ryb vévodí našemu seznamu. Od přírody totiž o druhé rádi pečují – a zahrada, respektive rostliny, pro ně nesou výjimkou. Intuitivně vědí, co které květina potřebuje, a ve své pečlivosti nenechají zahrádku nikdy jen tak bez povšimnutí.

Navíc mají silné umělecké sklony, takže jejich záhony často připomínají spíše malířské dílo. Dokáží přesně vycítit, kam se která rostlina hodí. Ale pozor! Zdaleka nepěstují pouze okrasné květiny pro potěchu oka. Vždycky na jejich zahradě či v květnících najdete i něco dobrého na zub. To aby Ryby mohly ukojit své pečující a praktické sklony a své rodině dopřát nejen potěšení z pohledu na kvetoucí nádheru, ale také potěšení pro chuťové buňky.

Panna

Jak jde analytičnost zrozenců ve znamení Panny dohromady s uměním zahradničení? Velmi jednoduše. Abyste mohli sbírat na poli pěstitelském dostatek úspěchů, vyplatí se mít vůli a schopnost naučit se o rostlinách spoustu věcí. A to je pro Panny maličkost. Dokáží o zahradničení načíst spoustu článků, moc dobře vědí, které rostlinky jim na zahradě budou vzkvétat a které živořit, které jak sázet… Zkrátka a dobře, jejich organizovanost se pro pěstitelství skvěle hodí – ať už jim na záhonech rostou růže nebo rajčata.

Ale pro Panny je zahrada důležitá ještě z jednoho důvodu. Vzhledem k tomu, že navzdory vědomostem nemohou ovlivnit, zda něco opravdu vyroste přesně podle jejich představ, učí je pěstování rostlin, že nemohou mít pod kontrolou všechno…

Váhy

Lidé narození ve znamení Vah milují všechno krásné. A co je krásnějšího než záplava květin? Váhy nemusejí mít zahradu o velikosti několika hektarů – klidně jim stačí malý záhonek, na kterém mohou pěstovat pestrobarevné květy, nebo okenní parapet s květináči.

Ovšem lidem narozeným v tomto znamení nejde jen o krásu zahrady. Práce s hlínou (i když jde jen o vytrhávání protivného plevele) je uklidňuje, dovoluje jim na chvíli vypnout a zapomenout na starosti. Navíc se jim líbí, když vidí úspěchy svého úsilí, a s radostí opečovávají každý květ či plod. Když se k tomu navíc přidá modré nebe, zpívající ptáci a šumění stromů, jsou Váhy ve svém živlu – taková zahrada je pro ně nalezením oné harmonie a rovnováhy, kterou nepřestávají hledat celý život.

Vodnáři

Vodnáři patří k lidem, kteří milují pobyt venku. A tak je pro ně zahrada ideálním vyžitím. Nejenže tu nehrozí, že se budou nudit, ale navíc jsou pro ně záhony skvělou příležitostí, jak uplatnit svou nekonečnou kreativitu a fantazii. Není proto divu, že jejich zahrada může jeden rok připomínat pestrobarevnou louku a druhý pak pečlivě uspořádané zahrady anglických sídel. Ve světě tohoto znamení se zkrátka meze představivosti nekladou!

Možná nejsou vždy těmi nejpečlivějšími pěstiteli, co dodržují všechna pravidla z naučných knih, ale jejich nadšení a silná intuice z nich dělá jedny z nejúspěšnějších zahradníků zvěrokruhu.

Další info: Gardening Zodiac Signs Who Have A Green Thumb

Autor článku: Petra Chmelová