Jablečný ocet je prý zdravější alternativou toho „klasického“, tedy vinného. Tedy alespoň takhle ho velebí jeho příznivci s tím, že jako lidový lék se používá od pradávna. Na tuto tekutinu ovšem nedají dopustit ani milovníci kulinářství, pro něž je báječnou přísadou do salátů, zálivek, marinád i k masu. K čemu jablečný ocet využíváte vy? V těchto situacích je doslova k nezaplacení!
Akné? Dejte mu sbohem
Hledáte-li „medicínu“, díky které se konečně budete moci rozloučit s nenáviděnými pupínky, výše zmíněné ochucovadlo je přesně to pravé. Obsažené kyseliny jsou velice účinné při odstraňování odumřelých kožních buněk i bakterií, které vzniku trudovitosti jenom nahrávají. Zároveň obnovují pH pokožky a regulují tvorbu mazu. Chcete-li sílu tohoto „parťáka“ vyzkoušet na vlastní kůži, smíchejte ho s vodou a medem. Získanou směs aplikujte, nechte působit 15 minut a poté opláchněte. Mimochodem, tenhle zlepšovák jakožto finální oplach vlasů podporuje růst, zabraňuje vypadávání a zprostředkovává lesk.
Spása při artritidě
Revmatoidní artritida je svízel, jenž postihuje chrupavky a klouby. To se bohužel neobejde bez bolesti, která je obvykle doprovázena ztuhlostí, zarudnutím a otoky. Ano, konzumace farmaceutických léčiv představuje jisté řešení, ovšem možností je víc. Jednou z nich je pravidelné popíjení octového nápoje. Ten si připravíte tak, jak je popsáno výše. S jedním malým rozdílem – nezapomeňte přidat i špetku skořice.
Regulace cholesterolu
Jablečný ocet je báječným alternativním medikamentem také v případě zvýšeného cholesterolu. Vyplývá to ze závěrů studie publikované v odborném magazínu British Journal of Nutrition. V těch byste se dočetli, že celé tajemství tkví v přítomné kyselině octové, která „usměrňuje“ cholesterol i úroveň triglyceridů, což jsou tuky nalézající se v krvi.
Stopka migrény
Pokud patříte k jedincům, jimž sudičky do vínku nadělily náchylnost k migrénám, měli byste vědět, že ocet z jablek proti „bolehlavu“ úspěšně bojuje. Namočte do jeho roztoku utěrku a přiložte si ji na čelo. Úleva se dostaví v řádu několika minut!
Autorský článek