Jak na to, 19. 11. 2023

Foto: Shutterstock

Akné, pomalý růst vlasů nebo rozšířené póry. Že na tyhle problémy platí jen drahé produkty z drogerie? Ale ne, vždyť si s nimi hravě poradí i obyčejné vajíčko. Jak na to?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Po mnoha letech sporů a nezodpovězených otázek se odborníci na vajíčka přestali dívat skrz prsty. V současné době patří slepičí produkty na seznam doporučovaných potravin, neboť obsahují řadu důležitých živin. Ale pozor, nevyladí jenom zdraví, ale i vzhled! Jak se dají vejce zakomponovat do kosmetické péče?

Tyhle triky používaly už naše babičky!

Stopka vypadání a rychlejší růst

Víte, co všechno se skrývá pod křehkou skořápkou? Naleznete tam vysoce kvalitní bílkoviny, esenciální aminokyseliny a celkem 18 vitaminů a minerálů.

Ať už trpíte nadměrným vypadáváním nebo vás deprimuje pomalý růst, smíchejte dva žloutky s olivovým olejem. Směs následně naneste na pokožku hlavy a nechte ji účinkovat 20 minut, poté si umyjte hřívu běžným způsobem.

Rozšířené póry budou minulostí

Pokud den co den před zrcadlem spíláte nad tím, že velikost vašich pórů přesahuje únosnou mez, i v tomto případě lze využít schopnosti vajec. Rozšlehejte bílek s trochou mléka tak, aby vznikla pěnivá struktura. Ideální doba působení vzniklé masky je něco kolem 15 minut, poté je třeba odstranit pozůstatky. Kromě toho, že vám tenhle zlepšovák póry vyčistí a zmenší, dočkáte se také pružnější pleti a famózní dávky výživné hydratace.

Řekněte sbohem akné

Ačkoli na pubertu již několik desetiletí jen matně vzpomínáte, raší vám pupínky jako houby po dešti? Svěřte se do „rukou“ vaječného bílku, jehož složení proti akné bojuje. Zkrátka si jím podle osvědčeného postupu našich babiček potřete problematické oblasti a nechte ho zaschnout. Jakmile se tak stane, jednoduše jej sloupněte. Příjemným bonusem navíc je pak to, že se zároveň zbavíte odumřelých kožních buněk. Sluší se dodat, že přesně tímto způsobem si ženy v minulosti odstraňovaly i nechtěné chloupky v obličeji. To jen kdyby náhodou…

Zdroje: The Many Beauty Benefits of Eggs for Your Hair and Skin; 10 beauty benefits of eggs for hair and skin

Autor článku: Andrea Veselá